Производители от територията на МИГ Свиленград Ареал участваха в международно изложение в Бургас

От 10 до 12 май 2022г. в Бургас се проведе Международно изложение 30 години ЛИДЕР в ЕС. На събитието участваха представители от България, Франция и Румъния. В изложението участваха над 100 представители на местни инициативни групи. Производители на биохрани, напитки и сувенири

представиха своята продукция. На щандовете бяха представени мед и пчелни продукти, месни деликатеси, ръчно изработени сувенири, дървени съдове за сервиране, сладкиши, рибни ястия, вина от местни производители, козметични продукти с луга и други.

В изложението участваха и производители от територията на МИГ Свиленград Ареал. На специален щанд беше представена продукцията на  Винарска къща „Лозев“, Винарна „Сарандиев“ и Винарска изба „Димитровче“, както и  уникалните  свещи на Ваня Папазова.

Изложението беше организирано от Министерството на земеделието със съдействието на Община Бургас по повод навършването на 30 години от прилагането на подхода ЛИДЕР. Неговата цел е да насърчава развитието на икономиката в селските райони. Подобен тип изложения дават възможност на земеделските производители да предлагат директно своята стока на потребителите.